5 lietas, kuru tīrīšanai nekad nedrīkst izmantot citronu

Pazemīgais citrons ir mājsaimniecības tīrīšanas pamatelements, taču neizmantojiet to, kad runa ir par šīm lietām.

Citronu sula lieliski notīra daudzas lietas — tā ir īpaši noderīga, lai novērstu sarežģītus sauļošanās līdzekļa atstātus traipus, vai, lai notīrītu virtuves griešanas dēlīšus, kas ir saglabājuši spēcīgu smaržu no tādiem pārtikas produktiem kā sīpoli un ķiploki. Taču citronu sulu nav droši lietot uz visām virsmām un audumiem. Ļoti svarīgi, to nekādā gadījumā nesajaukt ar hlora balinātāju vai produktiem, kas satur balinātāju, jo šī kombinācija rada bīstamus toksiskus izgarojumus.

1.Balinātājs

Hlora balinātājs rada ķīmisku reakciju, kas, sajaucoties ar skābēm, rada toksisku hlora gāzi. Iespējams, esat dzirdējuši, ka balinātāju nedrīkst sajaukt ar etiķi, un tas pats noteikums attiecas uz citronu sulu. Nekad un nekādā gadījumā nesajauciet hlora balinātāju vai produktus, kas satur hlora balinātājus ar citronu sulu.

2.Dabīgais akmens

Dabīgā akmens virsmas, tostarp letes, grīdas, mēbeles un aksesuārus nedrīkst pakļaut citronu sulas iedarbībai. Citronu sulā esošā skābe var izraisīt marmora, granīta, šīfera un citu dabīgo virsmas bojāšanos.

3.Cietkoksnes grīdas

Citronu sula var sabojāt cietkoksnes grīdas seguma virsmu, radot blāvu izskatu un atstājot grīdas jutīgas pret bojājumiem. Izvairieties no cietkoksnes grīdu tīrīšanas ar citronu bet, ja nometat citrona gabaliņu vai izlejat citrona sulu, notīriet to pēc iespējas ātrāk, lai samazinātu citronā esošās skābes iedarbības laiku.

Lasi arī: Kā mazgāt peldkostīmu, lai tas kalpotu gadiem

4.Misiņa pārklājums

Lai gan cieto misiņu var pulēt, izmantojot skābus tīrīšanas līdzekļus, ar misiņu pārklātus priekšmetus nekādā gadījumā nedrīkst tīrīt ar citronu sulu, jo tas var izraisīt koroziju. Bet kā jūs varat noteikt, vai objekts ir izgatavots no cieta misiņa vai misiņa plāksnes? Izmantojiet magnētu testu: turiet magnētu pret priekšmetu — ja magnēts nepievelk metālu, tas ir ciets misiņš, bet, ja tas pievelk, gabals ir izgatavots no misiņa plāksnes un jums vajadzētu izvairīties lietot citrona sulu.

5.Tumšas vai spilgtas krāsas apģērbs

Citronu sulai var būt nedaudz balinoša iedarbība uz tumšiem un spilgtas krāsas apģērbiem un tekstilizstrādājumiem, izraisot neatgriezenisku krāsas zudumu. Nespiediet to tieši uz tumša vai spilgta apģērba, mājsaimniecības precēm un polsterējuma.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment